Acest articol este pentru voi – care care aveți predispoziții sau intolerante la lactoză și/ sau la gluten. Și voi aveți dreptul să savurați deserturi delicioase, să vă bucurați ca un copil de o felie de tort aromat sau de un desert dulce.

Dulciuri bune fără lactoză și gluten

Știm că pofta de dulce e greu de controlat uneori 😊 și pentru că empatizăm mult cu voi, vrem să vă dăm o veste bună. La Kron Cakes & Café puteți să comandați și dulciuri savuroase atât vegane, cât și fără zahăr, lactoză și/ sau fără gluten!

Este adevărat că intoreranțele alimentare înseamnă restricții alimentare, dar înseamnă totodată schimbarea stilului de viață, prin renunțarea la alimentele care conțin gluten și lactoză, dar și adoptarea unei diete echilibrate, care vine la pachet cu o stare fizică și psihică mai bună, iar efectul benefic colateral poate fi adesea pierderea în greutate.

„Pentru că am intoleranță gluten, găsirea unor produse de patiserie delicioase care să nu mă facă să mă simt rău este o provocare. Prima mușcătură a fost o fericire pură. Pentru că avea gustul unui fursec tradițional, nu mi-a venit să cred că nu conținea gluten și lactoză”.

CR

Intoleranțele implică faptul că nu aveți voie să consumați anumite alimente, pentru că vă pot face mai mult rău decât bine, deoarece acestea creează o stare de disconfort abdominal și un proces inflamator generalizat. Știm că cei cu intoleranțe la lactoză au nevoie să elimine laptele și produsele lactate. Știm că cei cu intoleranță la gluten au nevoie să evite sau chiar să elimine din alimentație toate cerealele cu gluten – grâu, orz și secară – prezente în pâine, paste, pizza, prăjituri și produse de patiserie – cornulețe, plăcinte dulci și sărate, torturi, blaturi, brioșe etc.

Găsirea alimentelor adecvate – principala provocare pentru persoanele cu intoleranță la lactoză/ gluten

Dulciurile fără gluten și lactoză previn apariția problemelor digestive specifice: balonare, durere abdominală, crampe abdominale, gaze intestinale persistente, diaree. Într-un cuvânt, disconfort, care poate influența negativ calitatea vieții.

Cea mai mare provocare pentru persoanele cu aceste intoleranțe este găsirea alimentelor adecvate, care nu conțin gluten și lactoză. Studierea etichetelor produselor, găsirea produselor alternative cum ar fi făinurile din migdale, orez, cocos, respectiv laptele de migdale sau soia, iaurtul sau brânza făcute din plante este un proces consumator de timp. Mai mult, pentru a prepara ceva dulce și bun fără gluten sau lactoză implică mult timp de studiu pentru definitivarea rețetelor și pentru punerea lor în practică, astfel încât, rezultatul să fie la fel de delicios ca și un dulce „normal”.

La Kron Cakes & Café pregătim pentru voi dulciuri delicioase fără gluten și/ sau fără lactoză – atât monoporții, cât și la kilogram.

Pregătim și avem constant prăjituri vegane, fără lactoză și fără gluten, precum:

  • steluțe cu scorțișoară (produs cu zahăr brut, fără gluten)
  • tiramisu cu turtă dulce (produs cu zahăr brut, fără gluten)
  • pricomigdale moi cu cocos (produs cu zahăr brut, fără gluten)

Prăjituri fără zahăr adăugat, dar care pot conține gluten și/ sau lactoză:

  • mugcake cu zmeură
  • tartă cu mere
  • biscuiți cu banane și fructe deshidratate.

Pentru că noi coacem în loturi mici, cel mai bine este să ne sunați să verificați ce avem la cofetărie în fiecare zi, înainte de a ne face o vizită pentru aceste dulciuri mai speciale.

Dacă sunteți singura persoană din familie care se confruntă cu intoleranțe și dacă aveți poftă de dulce, aveți la dispoziție posibilitatea de a comanda la noi ce vă doriți. Trebuie să știți că sunt extrem de multe prăjituri și tarte, fără gluten și lactoză, care vă pot delecta papilele gustative, iar noi le putem prepara la comandă pentru voi.

Iată câteva exemple de deserturi fără gluten și/ sau fără lactoză pe care le putem prepara la comandă:

  • Cheesecake vegan – ingrediente: nuci, orez integral, cocos, nuci caju, sirop de arțar, lămâie, ulei de nucă de cocos, amidon de porumb, lapte de migdale.
  • Prajitură cu mere și migdale – ingrediente: făină de orez, făină de migdale, unt vegan, sirop de arțar, mere, scorțișoară.
  • Tartă cu fructe – ingrediente: făină de orez, făină de migdale, unt vegan, zahăr, fructe (ex: căpșuni, zmeură, afine).
  • Tort de ciocolată vegan – ingrediente: făină de orez, făină de migdale, cacao, zahăr brun, lapte de migdale, ulei de nucă de cocos, bicarbonat de sodiu.
  • Brioșe vegane – ingrediente: făină de orez, făină de migdale, ulei de cocos, zahăr, ouă, lapte de migdale.
  • Prăjitură cu morcovi – ingrediente: făină de orez, făină de migdale, morcovi, sirop de arțar, ulei de cocos, scorțișoară.
  • Biscuiți – ingrediente: făină de orez, făină de migdale, zahăr, unt vegan, ouă.
  • Prăjitură cu ciocolată neagră – ingrediente: făină de orez, făină de migdale, ciocolată neagră, zahăr, ulei de cocos, ouă.

Comandați de acum înainte deserturile voastre favorite, fără gluten sau lactoză. Spuneți-ne ce prăjitură dulce sau ce plăcintă sărată doriți să savurați, care sunt intoleranțele dvs., iar noi facem posibil să găsim cea mai bună alternativă pentru a le prepara.